Πολλές φορές μένουμε κολλημένοι σε ένα «επιθυμητό» αριθμό στη ζυγαριά και αν δεν φτάσουμε εκεί τότε δεν είμαστε ευχαριστημένοι. Απογοητευόμαστε και ξεκινούμε την αυτομαστίγωση. Αυτό όμως που πρέπει να αναρωτηθούμε είναι όχι μόνο πόσο βάρος ζυγίζουμε αλλά και τι βάρος ζυγίζουμε; Πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας κάποια βασικά πριν βιαστούμε να πούμε στον εαυτό μας πόσο ΔΕΝ τα καταφέρνει να χάσει βάρος, και πόσο ΔΕΝ θα είναι ποτέ ξανά στο επιθυμητό βάρος.
Αν κανείς αποφάσισε να γυμνάζεται παράλληλα με το να ακολουθεί ένα υγιεινό διαιτολόγιο τότε πρέπει να ξέρει ότι η αύξηση της μυϊκής μάζας ενδεχόμενος να κάνει τη ζυγαριά να ανέβει παρά να κατέβει. Αυτό πολύ απλά γιατί οι μύες είναι πιο βαριοί από το λίπος! Οπότε πριν δει κανείς τι ζυγίζει ας κοιτάξει προσεκτικά αν μίκρυνε σε μέγεθος η μέση, τα πόδια, αν χωρά πιο εύκολα στο αγαπημένο τζιν η αν μπορεί πιο εύκολα να κάνει τις ασκήσεις που πριν μερικές ήμερες τον δυσκόλευαν, έστω και αν η ζυγαριά μείνει το ίδιο η περισσότερο!
Αν λοιπόν είμαστε πιο καλά στη καρδιοαναπνευστική υγεία μας, η αντοχή μας είναι βελτιωμένη και κάνουμε πιο καλές διατροφικές επιλογές τότε ας μην αναλωνόμαστε με τον αριθμό στη ζυγαριά! Ας δούμε την υγεία μας πιο μακροχρόνια, ας σταματήσουμε να επιμένουμε σε εμμονές και ας πούμε μπράβο στον εαυτό μας που είναι σε μια προσπάθεια να βελτιώσει την υγεία του. Η ομορφιά δεν καθορίζεται από ένα αριθμό.
Δρ. Άννα Χριστίνα Κονή
Διαιτολόγος, LD
www.ackoni.com